divendres, 21 de setembre del 2007

Un món a l'inrevés

L'Educació per a la ciutadania s'ha de fonamentar en els drets humans. Això no és una proclamació retòrica, sinó feta des del convenciment que l'única manera de fer moralment valuosa aquesta assignatura és posar-la a la llum dels drets que pertanyen ja no als ciutadans i ciutadanes, sinó als que té qualsevol ésser humà pel fet de ser-ho.
Per això em sap una mica de greu que tant la polèmica oportunista i parcial generada per l'extrema dreta i amplificada per uns media cada cop més grocs com la poca sensibilitat dels que han redactat el nou currículum al crèdit variable Drets humans i Ciutadania del 1996 (no hi ha versions digitals d'aquest currículum, serà per això que no l'han tingut en compte?) ajudin a ocultar aquests continguts i els empetiteixin amb visions rònegues de la Declaració.
Rotund el darrer video d'Amnistia Internacional reivindicant la Declaració Universal de Drets Humans. Caps d'estat proclamant-los. Bravo! En pocs segons...

2 comentaris:

inn ha dit...

Una altra idea original, Jordi, i una posta en escena entretinguda. Enhorabona!
El problema de la EpC és que, si ens posséssim a analitzar i discutir qualsevol altra matèria amb el mateix arsenal d'ideologia i de voluntat crítica, ens trobaríem en la mateixa situació, encara que fos Matemàtica.

Jordi Beltran ha dit...

Ben gador: Benvingut! Tampoc no estaria malament discutir de totes les matèries, sempre i quan es donés veu als que les estan ensenyant i no a gent que està lluny de les aules i que només té com a referent el nebodet o, encara pitjor, la seva joventut idealitzada.