dimarts, 1 d’abril del 2008

VII Concurs d'aforismes II

A la Biblioteca de l'institut ja tenim una lleixa plena de llibres d'aforismes. D'Epictet a Cioran, passant per aforismes àrabs, o els clàssics de La Rochefoucault o Emerson (hi ha un parell d'editorials que hi dediquen col·leccions). Això sense comptar els d'Heràclit, Pascal o Nietzsche.


Dedicar una classe a trobar aforismes per tal de presentar-ne al concurs és passar una hora entre exclamacions de descobriment, somriures i "mira! mira aquest!". El que es diu gaudi lector, cosa que malgrat els catastrofismes d'alguns no és tan estrany que passi a les classes. Es porten els llibres a l'aula i es reparteixen, un per cada dos o tres, i es van intercanviant. Es dóna a qui vol el full de participació.


A la web, pàgines incontables, com per exemple el recull de filòsofs varis en català, d'un professor de filosofia de Navata. Més "comercial" és Proverbia.net, agrupats per temàtiques, en castellà. Francesc Puigcarbó, a El marmessor dela ignorància en recull per autors. Una joia: el recull d'aforismes de Manuel Sacristán que va fer Pere de la Fuente. Jenny Holzer té una pàgina anomenada Truisms on és possible votar-los i modificar-los; a més té un mini-blog. Gregorio Luri segueix el seu diccionari filosòfic amb entrades en forma d'aforismes.


Paraules majors: Au fil de mes lectures, que avui en tenia 17738. Quotation reference, que té un servei d'aforismes diaris per a pàgines web, o Creative Quotations.

2 comentaris:

isa ha dit...

Oh! !qué bien,qué bien! !cuántas fuentes y cuántas ideas! Muchas gracias otra vez,Jordi.

Jordi Beltran ha dit...

Yo lo hacia por aquello de "Escribo para que la muerte no tenga la última palabra", pero ahora (re)descubro que gustar es más agradable. Gracias a ti.